Matematik

FUNKTIONSVÆRDI

09. marts 2010 af louiisp (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej

Er der ikke nogen der kan give en rigtig god og simpel forklaring på hvad en fuktionsværdi er?

Jeg er helt lost i det der!


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

En funktion f(x) er ofte givet ved en forskrift, en opskrift på, hvordan f(x) skal beregnes, når man kender x. Den værdi, der kommer ud af beregningen ved hjælp af forskriften, er funktionsværdien af f i x.


Svar #2
09. marts 2010 af louiisp (Slettet)

Okay, men jeg har en opgave her, som jeg stadig ikke kan forstå?

funktionsværdien af pi for funktionen f(x) = 1 : x

??


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jeg formoder, at du mener funktionen

f(x) = 1/x

For at finde funktionsværdien af pi, tallet π, indsætter du π på x's plads i forskriften, og finder

f(π) = 1/π = 0,3183...


Skriv et svar til: FUNKTIONSVÆRDI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.