Matematik

Fordoblingskonstanten

09. marts 2010 af Devy (Slettet)


a) Bestem fordoblingskonstanten for f

f(x)=150•1,2^x

Fordoblingskonstanten bestemmes via. Denne formel:

T_2=log(2)/log(a) =ln(2)/ln(a) =ln(2)/k
T_2=log(2)/log(1.2) =3.8

Men hvordan regner man opg. b?

b) x stiger med 3. Hvor mange procent stiger y så med?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2010 af mathon

       f(x) = 150·1,2x

       2 = 1,2X2
       ln(2) = ln(1,2)·X2

       X2 = ln(2)/ln(1,2)

       


Svar #2
09. marts 2010 af Devy (Slettet)

tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Fordoblingskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.