Matematik

Procent spørgsmål

09. marts 2010 af TinaMirzaei (Slettet)

hvis jeg har en fisk der til at starte med er  35,69 cm, hvordan skal man så svare på dette spørgsmål: Hvor mange procent vokser vægten, når fisken bliver 15 % længere? HJÆLP HJÆLP HJÆLP!:S


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2010 af lexibexi

er vægt og længde ligefrem propotionale?


Svar #2
09. marts 2010 af TinaMirzaei (Slettet)

nu får du lige det jeg har lavet:)

Ved undersøgelse af ørreder i Gudenåen og Randers Fjord har man fundet følgende
model for sammenhængen mellem en ørreds længde og dens vægt:

y = 0,00769^ x ,  hvor x er længden (i cm) og y vægten (i gram).


a) Bestem vægten af en ørred, der har længden 30 cm.

291,74 gram
 

b) Bestem længden af en ørred, der vejer 500 gram.

35,69 cm.
 

c) Hvor mange procent vokser vægten, når en ørred bliver 15 % længere?

det er her jeg går i stå:(


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der må være noget galt i forskriften, som du har skrevet den. Tjek lige, at du har skrevet den rigtigt her.


Svar #4
10. marts 2010 af TinaMirzaei (Slettet)

hov undskyld. forskriften hedder : y = 0,00769 • x^3,10


Svar #5
10. marts 2010 af TinaMirzaei (Slettet)

f(35,69) = 0,00769 • 35,69^3,10 = 499,82

f(1,15) = 0,00769 • 1,15^ 3,10 = 0,011
 

og for at få procenten hedder det del/helhed gang 100 ikke? men det giver INGEN mening? nok fordi det jeg har lavet foroven nok er forkert:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

OK, så du har regnet rigtigt i a) og b)

c) Så ser du på et x og et x, der er 15% større, altså x og 1,15x, og vi ser på de tilsvarende y-værdier og sætter dem i forhold til hinanden. Den relative vægtforøgelse er

(y(1,15x)-y(x))/y(x) = y(1,15x)/y(x) - 1 = (1,15x)3,1/x3,1 - 1 = 1,153,1 - 1 = 1,5423 - 1 = 0,5423 = 54,23%


Svar #7
10. marts 2010 af TinaMirzaei (Slettet)

Er der any chance,at al det der kan skrives meget enklere??:-D eller så jeg kan forstå det. Alle paranteserne forvirrer mig.


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Parenteserne er jo bare funktionsparenteser. Måske skulle jeg have skrevet f() i stedet for y()

(f(1,15x)-f(x))/f(x) = f(1,15x)/f(x) - 1 ,

men meget enklere kan det da ikke skrives. Du forøger x med 15% og ser på ændringen i f(x).

Bemærk, at den relative ændring i f(x) ikke afhænger af x.


Svar #9
10. marts 2010 af TinaMirzaei (Slettet)

(1+0,15)^3,10
(1,542 -1) • 100 = 54,2 %
 

Det giver også det samme som dit resultat. Det kunne jeg forstå liiidt bedre:=)


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er jo også det jeg regnede ud. Jeg forklarede så også, hvad det var, jeg regnede ud. Det hører jo med til besvarelsen.


Brugbart svar (1)

Svar #11
20. marts 2011 af saraskyt (Slettet)

#2
 

Hej hvordan fandt du ud af b????????


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. marts 2016 af Pinoy (Slettet)

Ja hvordan laver man den ligning? Fordi jeg kan ikke få det til at stemme...


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. marts 2016 af VandalS

Forvent ikke at få svar på spørgsmål i en tråd der sidst så aktivitet for godt fem år siden...


Skriv et svar til: Procent spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.