Matematik

Problemer med sinus relationer

10. marts 2010 af -Krigsko- (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej, 

jeg sidder med en opgave hvori jeg skal finde længden BD i trekant ABD. Jeg har oplyst vinklen A til værende 58, længde AB = 10m samt længde DA = 3m. 

Jeg har forsøgt mig at finde vinkel B ved at bruge sinus relationerne til at finde vinkel D igennem;

Sin(58)/10*3 = SinD

for så at kunne bruge sinus relationerne til at finde længden af BD. Mit problem er så, at jeg ikke er i stand til at få et passende resultat (i kan se udregningen her). 

Jeg håber på at der er nogen som kan fortælle mig hvorfor denne metode ikke fungere.

Glæder mig til at hører fra jer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2010 af Isomorphician

Brug cosinusrelation til at finde længden af BD, så kan du bruge sinusrelationerne.


Skriv et svar til: Problemer med sinus relationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.