Matematik

vinkelhalveringslinje

10. marts 2010 af helle91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har problemer med nogle opgaver, som jeg håber at kunne få lidt hjælp til,


1)I en trekant ABC er vinkel A=40 grader og |AB|=3. Vinkelhalveringslinjen va har lngden 4, og den skrerBC i punktet D.
Beregn `|BD| og vinkel B

Hvordan gør jeg dette har har jo kun to bekendte. Jeg kan da ikke beregne dette ved hjælp af sinusrelationerne?

2)Om en differentialbel funktion f oplyses, at f(2)=3 og f'(2)=-1.
Funktionerne g og h er givet ved: g(x) = f(x)+x og h(x)=x*f(x)

Bestem g'(2) og h'(2).?? hvordan gør jeg dette.

PÅ forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2010 af peter lind

Lav først og fremmest en grov tegning af trekanten. Dette er altid vigtigt i den slags opgaver.

Se på trekant ABD.  Du kender |AB| =3 |AD| =4 og vinklen BAD = 20º. Brug cosinusrelationen til at finde BD og derefter sinus relationen og reglen om summen af vinklerne i en trekant til at finde de manglende vinkler.

Se dernæst på trekant ACD. Du kan nemt finde de manglende vinkler. Brug derefter sinusrelationerne til at finde manglende sider.


Svar #2
11. marts 2010 af helle91 (Slettet)

mange tak ..:) nogen der kan hjælpe med nr.2


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. marts 2010 af peter lind

Brug reglerne for differentiation af en sum og et produkt og sæt x=2


Skriv et svar til: vinkelhalveringslinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.