Matematik

Bestem cirklen skæringspunketer med y-aksen

10. marts 2010 af Hannesofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen:)

Har fået denne lining:
x^2-6x+y^2-16y+48=0
ud fra den skal jeg så bestemme cirklens skæringspunkter med y-aksen?

Håber nogen kan hjælpe, da jeg ikke ved hvad jeg skal med den?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2010 af Frank Sinatra (Slettet)

Umiddelbart vil jeg sige, at når der skæres ved y-aksen, så må x = 0. Så skal du vel kun isolere y?

0^2 - 6*0 + y^2 - 16y + 48 = 0

y^2 -16y + 48 = 0

Så har du en fiks lille 2. gradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2010 af peter lind

Skæringen med y-aksen er karakteriseret ved at x= 0 så sæt x=0 i din ligning og løs den.


Svar #3
10. marts 2010 af Hannesofie (Slettet)

okay, nu fatter jeg da lidt tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2010 af mathon

#2 viser, at

        skæringen kræver

                  y2 - 16y + 48 = 0            (x = 0)


Svar #5
10. marts 2010 af Hannesofie (Slettet)

hvis man så har en cirkel med centrum i (3,-8) og en radius på 5,385 så kommer det da ikke til at passe med den der lining?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. marts 2010 af mathon

#5

            x2 - 6x + y2 - 16y + 48 = 0
eller
            (x-3)2 + (y-8)2 = 52

...........

skæring med y-aksen

            y2 - 16y + 48 = 0                 (x = 0)

            y = 4  v  y = 12

dvs
skæringspunkterne med y-aksen er

           S1 = (0;4)   S2 = (0;12)


Skriv et svar til: Bestem cirklen skæringspunketer med y-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.