Matematik

Er dette korrekt?

11. marts 2010 af CilleNielsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vis at 1/Φ=Φ-1

1=(Φ-1)Φ

1=Φ^2-Φ

1-Φ^2+Φ=0
1-Φ^2+Φ+Φ^2-Φ=0+Φ^2-Φ
1=Φ^2-Φ
1/Φ=Φ-Φ

Er det rigtigt?

MEn da resultatet skal være 1/Φ=Φ-1, kan jeg så stadigvæk skrive det andet? eller hvordan kommer jeg frem til det rigtige?


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. marts 2010 af peter lind

Du fortæller ikke hvad Φ er så det kan ikke besvares. Du kan regne som du gør, hvilket fører til en andengradsligning som du kan løse. Det fører til 2 muligheder for Φ. Den sidste linje er ikke rigtig.


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. marts 2010 af PeterValberg

Jeg er ikke helt med på, hvad du egentligt regner på, men der er sket en lille fejl fra næstsidste linje til den sidste i det, du har skrevet i din post, - det er vel nærmere sådan her:

1 = Φ2 - Φ

1 = Φ(Φ - 1)

1/Φ = Φ - 1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
11. marts 2010 af CilleNielsen (Slettet)

det står bare at: det gyldne snit er forhold Φ er den positive løsning til ligningen x^2-x-1=0

Bevis uden hjælpemidler at:

1/Φ=Φ-1


Brugbart svar (2)

Svar #4
11. marts 2010 af PeterValberg

Nåh, den Φ (phi) den såkaldte "guddommelige brøk":

Så det du skal vise er:

 Hvilket er tilfældet... ikke uventet :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
11. marts 2010 af CilleNielsen (Slettet)

nej det kan da ikke passe`?


Brugbart svar (2)

Svar #6
11. marts 2010 af PeterValberg

Jo da, det er ikke så svært

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
11. marts 2010 af CilleNielsen (Slettet)

jamen det giver jo ikke: 1/Φ = Φ - 1


Brugbart svar (2)

Svar #8
11. marts 2010 af PeterValberg

se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:den_med_phi.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #9
11. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7 - Jo, det gør da.

Hvis φ = (1+√5)/2, er 1/φ = 2/(1+√5) = 2(1-√5)/((1+√5)(1-√5)) = 2(√5 - 1)/4 = (√5 - 1)/2 = φ - 1


Skriv et svar til: Er dette korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.