Matematik

Tangents ligning

11. marts 2010 af JonLar (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Har brug for hjælp til denne opgave:

f(x)=(x+2)/(x-3)

f'(x0)=-5/(x0-3)2

Tangentens t ligning i punktet (0,-2/3):

y=-(5/9)x-(2/3)

Grafen for f har en anden tangent med samme hældningkoefficient som t, bestem ligningen for denne anden tangent.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2010 af Isomorphician

Løs f'(x) = -5/9 for at finde den anden x-værdi du skal bruge.


Svar #2
11. marts 2010 af JonLar (Slettet)

 Hvad mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2010 af Isomorphician

I den første opgave har du brugt x = 0, som x0 i tangentens ligning.

Når du løser f'(x) = -5/9 finder du (forhåbentligt) også den anden x-værdi hvori f har en tangent med hældningskoefficient -5/9


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2010 af mathon

#3
betyder

                     f '(xo) = -5/(xo-3)2 = -(5/9)  og xo≠0

                                 (xo-3)2 = 9  og xo≠0


Skriv et svar til: Tangents ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.