Matematik

faktoropløsning

11. marts 2010 af Magnus22 (Slettet)

hej. nogen som ved hvordan jeg gør med denne ligning: f(x) = -x² + 4 x?

skal faktor opløse den, men ved ikke helt hvordan man gør
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2010 af PoKulaKi (Slettet)

sæt x uden for parentes 


Svar #2
11. marts 2010 af Magnus22 (Slettet)

hvordan gør du det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2010 af jnl123

divider med x i begge led og gang det på igen uden for en parentes


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2010 af PoKulaKi (Slettet)

 ved at bruge at x2 er det samme som x gange x. altså har du 4 gange x, og x gange x.

x er fælles faktor, og kan dermed sættes uden for parentes. 

-x2 + 4x = x(-x+4)

hvis du vil gøre det lidt pænere kan du skrive

f(x) = x(4-x)

Hvis du skal finde nulpunkter får du dem serveret uden nogen form for udregninger ved brug af nulreglen her.


Skriv et svar til: faktoropløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.