Matematik

den spidse vinkel ?

12. marts 2010 af larsen1111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan skal jeg beregne den spidse vinkel, når jeg har opgivet to linjer, l og m.

linjen l: 4x+7y-59=0

         m: -x+8y+44=0

 hilsen morten


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2010 af mathon

alment:
            a1x + b1y + c1 = 0
            a2x + b2y + c2 = 0

            tan(Vspids) = |a1·b2 - a2·b1| / |a1·a2 + b1·b2|
 


Svar #2
12. marts 2010 af larsen1111 (Slettet)

ok thanks, men hvorfor er det sådan, hilsen morten


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

s1 = (a1, b1) er en normalvektor til den første linie, og s2 = (a2, b2) er en normalvektor til den anden linie.

Den spidse vinkel θ mellem linierne er den samme som den spidse vinkel mellem liniernes normalvektorer (når vi er i planen). Nu er

cosθ = s1s2/(|s1||s2|) .

Vinklen mellem tværvektoren s1^ til s1 og s2 er komplementærvinklen til θ, så

sinθ = s1^•s2/(|s1^||s2|) = s1^•s2/(|s1||s2|) , og dermed

tanθ = sinθ / cosθ = s1^•s2/s1s2

Det er i det væsentlige udtrykket i #1.


Svar #4
12. marts 2010 af larsen1111 (Slettet)

tak skal i ha. rigtig god forklaring.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2010 af mathon

udledelse af #1
se


Skriv et svar til: den spidse vinkel ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.