Matematik

logaritmer

13. marts 2010 af mips (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej, jeg sider og bakser med en opgave og kan ikke finde ud af det. men den lyder sådan her:

et radioaktivt stof findes til at begynde i en mængde på N0 gram.

mængden af y af radioaktivt stof efter t år er

y=n0*ekt

hvor k er en negativ konstant

for et bestemt radioaktivt stof er konstanten k= -0,08042

hvorlænge varer det for 250g af stoffet at aftage til 50g?

på 10 år falder mængden af et radioaktivt sof fra 200g til 100g. angiv konstanten k

er der nogen der kan hjælpe. jeg har sidet længe og kan ikke finde ud af det!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2010 af mathon

alment gælder   

                   m = mo·e-k·t      hvor k>0
hvoraf
                   t = ln(mo/m)/k
specifikt:
                   t = ln(250/50)/0,08042

 .............               
                   k = ln(mo/m)/t

                   k = ln(200/100)/(10 år) = 0,069315 år-1 = 0,069315·(365,25·24·3600)-1·s-1 = 2,19645·10-9 s-1

                    

       


Svar #2
13. marts 2010 af mips (Slettet)

jo tak , skal du have


Skriv et svar til: logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.