Matematik

vektorer i rummet

13. marts 2010 af Louise230 (Slettet) - Niveau: A-niveau

har lidt svært ved at komme i gang med denne opgave her:

Opg.

I et koordinatsystem er der indtegnet et rektangulært skråplan ABCD og en lodret mast FT. Masten er forankret i skråplanet med 4 wirer. En af disse wirer er fastgjort i punktet S, og er parallel med vektoren

r = (-5, 5, -19)

A=(10, -10, 0) , B=10, 10, 0) , C=(-10, 10, 4 ) , D=(-10, -10, 4) , F=(0, 0, 2) og T=(0, 0, 22)

1) Bestem en parameterfremstilling for linjen gennem T og S, og bestem en ligning for den plan, som skråplanet ligger i.

2) Bestem koordinatsættet til S, og bestem længden af wiren TS.
 

vil ikke have resultatet!, men kunne godt bruge noget hjælp til at se hvordan jeg skal gribe den an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal starte med at tegne det op i et x,y,z koordinatsysatem (dit udgangspunkt), ellers har du slet ikke styr på det. Masten skal illudere tværvektoren. Find eventuelt nogle tegneeksempler på Google, hvis du ikke er vant til det.


Svar #2
13. marts 2010 af Louise230 (Slettet)

har tegnet det op.. men virker stadig forvirrende... men er det sådan at jeg skal finde normal vektor? har jo retning (til parameterfremstillingen..)


Skriv et svar til: vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.