Matematik

Finde x-værdi...Ligninger med brøker. Når x er i nævneren.

14. marts 2010 af Kristian73 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er helt blank.....!

Det er nemt nok at finde fælles nævneren i 4) men hvad gør jeg når nævneren er x som i 5) og 6)?

4)  4x/3 + 3x/4 = 5/6

5)  5 - 12/x = 3  

6)    2/x - 1/3x = 1/3

Tak på forhånd K


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2010 af Exupery (Slettet)

Du behøver ikke finde en fælles nævner.

5)

5-12/x=3 <=> -12/x=-2 <=> -12=-2x <=> x=6

6)

Du kan garanteret løse den lige så nemt som nr. 5. Men det er lidt svært at se, hvilken ligning du mener, når du ikke sætter parenteser. I øjeblikket er der flere mulige.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2010 af Kemosh (Slettet)

x=?

Vedhæftet fil:Keder mig.docx

Skriv et svar til: Finde x-værdi...Ligninger med brøker. Når x er i nævneren.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.