Matematik

Fra normalform til parameterfremstilling..

14. marts 2010 af SørenV (Slettet)

Jeg har planens ligning på normalform:

2x.3y-z+9 = 0

Hvordan omskriver jeg denne til en parameterfremstilling?


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. marts 2010 af peter lind

Find 3 punkter i planen. Dette gøres ved at sætte 2 vilkårlige værdier (nemmest 0) ind i ligningen, som derefter bestemmer den tredje koordinat. Lad de 3 punkter være A, B og C. Vektorerne AB og AC er så vektorer du kan bruge i parameterfremstillingen. Dette forudsætter dog at de ikke er proportionale. Er de det må du finde et nyt punkt i planen.


Svar #2
14. marts 2010 af SørenV (Slettet)

Okay... Kan jeg så siger:

A = (0,0,3)

B = (0,1.5,0)

Hvordan disse punkter så punktet C?


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. marts 2010 af peter lind

Nu har du fået skrevet et forkert tegn mellem 2x og 3y.; men hvad fortegnet end er er dine resultater forkerte. I den første: sætter du x = y = 0. ind i planens ligning får du 0+0-z+9=0 <=> z=9 så (0,0,9) er et punkt i planen.

C finder du på samme måde som de 2 andre.


Svar #4
14. marts 2010 af SørenV (Slettet)

okay.. så får at finde B sætter jeg xz lig 0, ikk?


Brugbart svar (2)

Svar #5
14. marts 2010 af peter lind

Hvis du mener x=z=0 så ja. Det er en mulighed.


Skriv et svar til: Fra normalform til parameterfremstilling..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.