Fysik

regne opgave

14. marts 2010 af Kevi (Slettet)

Søren lader sig falde ned fra 3 meters vippen.

a ) Hvad er hans fart i km/t, når han rammer vandet?

b ) Hvad bliver farten i km/t fra 10 meter vippen? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2010 af peter lind

Brug energibevarelse


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2010 af jnl123

v^2 = 2*a*h

a)   v^2 = 2*9,82*3    =>    v=?

b)   v^2 = 2*9,82*10   =>   v=?

(i m/s)


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2010 af mathon

...eller skrevet

              (1/2)·m·v2 = m·g·H                  divideres med m

              (1/2)·v2 = g·H

              v = √(2·g·H)
                                  a)   v = √(2·g·H) = √(2·(9,82 m/s2)·(3 m)) = 7,67594 m/s   = 27,6334 km/t
                                  b)   v = √(2·g·H) = √(2·(9,82 m/s2)·(10 m)) = 14,0143 m/s = 50,4514 km/t

......................

   1 m/s = 3,6 km/t

 


 


Svar #4
14. marts 2010 af Kevi (Slettet)

Når jeg indtaster 2*9,82*3 får jeg det til 58,92 og ikke 7,67594 m/s ? hvad er det jeg har gjordt forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. marts 2010 af jnl123

kvadratrod


Svar #6
14. marts 2010 af Kevi (Slettet)

Okay har fundet ud af det, det er ligemeget :) tusind tak


Skriv et svar til: regne opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.