Matematik

Logaritmefkt.

14. marts 2010 af 2000milo (Slettet)

Hej Alle!

Jeg sidder med en matematikopgave, som jeg er gået lidt død i. Derfor håber jeg, at der er en af jer, som har en ide til hvordan jeg løser min opgave.

Der oplyses i opgaven, at jeg har følgende funktion: y=2,4657*ln(x)-6,2434

Ud fra dette skal jeg kunne finde x son funktion af y. Hvordan gør jeg dette?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2010 af MN-P (Slettet)

y=2,4657*ln(x)-6,2434         bruger logaritmereglerne

ey=x2,4657/e6,2434                ganger med e6,2434 på begge sider

                                           uddrager den 2,4657ene rod på begge sider


Svar #2
14. marts 2010 af 2000milo (Slettet)

jeg er ikke helt sikker på, at jeg er med på hvad du mener... Kan du uddybe dit svar?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har

y = 2,4657*ln(x) - 6,2434, hvoraf

2,4657*ln(x) = y + 6,2434. Vi dividered nu med 2,4657 og får

ln(x) = (y + 6,2434) / 2,4657 = 0,40556y + 2.5321 , og dermed får vi ved at tage exp på hver side, at

x = exp(0,40556y + 2,5321) = e2,5321 e0,40556y = 12,5799•e0,40556y


Svar #4
14. marts 2010 af 2000milo (Slettet)

Mange tak for de fine svar ! :)

- Milo


Skriv et svar til: Logaritmefkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.