Matematik

Isolere t !!

14. marts 2010 af AT1990 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hi, er lige gået i stå med denne her: 

13=20((1-0.89*e^(-0.17*t))^3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så har du

(1-0.89*e^(-0.17*t))^3 = 13/20 , og dermed

1-0.89*e^(-0.17*t) = (13/20)1/3 , og

0.89*e^(-0.17*t) = 1 - (13/20)1/3 ,

e^(-0.17*t) = (1 - (13/20)1/3) / 0.89

-0.17*t = ln( (1 - (13/20)1/3) / 0.89 )

t = -ln( (1 - (13/20)1/3) / 0.89 ) / 0.17


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2010 af peter lind

1) divider med 20

2) Træk 1 over på venstre side

3) del med -0,89

4. Tag logaritmen på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2010 af ibhelmer

Der er en reel løsning og en kompleks konjugeret løsning:

11.148044852189768486
-3.514549850415992775+2.8367137983352959706i
-3.514549850415992775-2.8367137983352959706i

mvh


Svar #4
14. marts 2010 af AT1990 (Slettet)

 TAK:D 


Skriv et svar til: Isolere t !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.