Matematik

logaritmefunktion

15. marts 2010 af diamante (Slettet)

Hej

Er der nogen der kan hjælpe mig med at løse følgende ligning:

log(2x+3)-log(x)=1

(gerne forklaring, da jeg har svært ved at forstå logaritme)


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. marts 2010 af mathon

               log((2x+3)/x) = 1      x>0

               (2x+3)/x = 10        


Svar #2
15. marts 2010 af diamante (Slettet)

Jeg er godt klar over du ganger ind med 10, for at ophæve logaritmen, men hvordan kan det blive (2x+3)/x ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2010 af PeterValberg

På grund af reglen:

det samme gælder med den naturlige logaritme ln:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. marts 2010 af PeterValberg

Der gælder forøvrigt også:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. marts 2010 af mathon

               log((2x+3)/x) = 1    x>0

               10log((2x+3)/x) = 101

                (2x+3)/x) = 10

................

10log(x) = x


Skriv et svar til: logaritmefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.