Matematik
En tricky ligning
18. februar 2005 af
Veeand (Slettet)
Hej og godaften.
Jeg sidder og bakser med en ligning, som ikke giver mig det ønskede resultat. Jeg håber nogen kan hjælpe.
T= 2*pi* roden af l/9.81
T=1.
Jeg gjorde følgende:
1^2= 2*pi*l/9.81
9.81 = 2 * pi * l
l= 2*pi/9.81
Men det passer ikke..
på forhånd mange tak
Jeg sidder og bakser med en ligning, som ikke giver mig det ønskede resultat. Jeg håber nogen kan hjælpe.
T= 2*pi* roden af l/9.81
T=1.
Jeg gjorde følgende:
1^2= 2*pi*l/9.81
9.81 = 2 * pi * l
l= 2*pi/9.81
Men det passer ikke..
på forhånd mange tak
Svar #1
18. februar 2005 af Epsilon (Slettet)
Veeand:
Det går galt i første skridt. Du skal huske at kvadrere HELE højresiden. Da denne er et produkt, skal du blot kvadrere hver af faktorerne.
Således;
T = 2*pi*sqrt(L/g) =>
T^2 = [2*pi*sqrt(L/g)]^2 = [4*pi^2]*L/g <=>
L = g*[T^2]/[4*pi^2] = g*[T/(2*pi)]^2
Prøv at indsætte tallene igen - så skulle du gerne få det korrekte resultat.
g = 9.81m/s^2 er størrelsen af tyngdeaccelerationen.
//Singularity
Det går galt i første skridt. Du skal huske at kvadrere HELE højresiden. Da denne er et produkt, skal du blot kvadrere hver af faktorerne.
Således;
T = 2*pi*sqrt(L/g) =>
T^2 = [2*pi*sqrt(L/g)]^2 = [4*pi^2]*L/g <=>
L = g*[T^2]/[4*pi^2] = g*[T/(2*pi)]^2
Prøv at indsætte tallene igen - så skulle du gerne få det korrekte resultat.
g = 9.81m/s^2 er størrelsen af tyngdeaccelerationen.
//Singularity
Svar #2
18. februar 2005 af Veeand (Slettet)
Jeg prøver, men jeg får ikke det resultat jeg burde få, nemlig 0,248.
Hvad er det som sker i sidste led?
Hvad er det som sker i sidste led?
Svar #3
18. februar 2005 af Epsilon (Slettet)
#2: Jeg trækker blot eksponenten (to-tallet) uden for parentesen. Det er en af potensregnereglerne;
a^2 / b^2 = (a/b)^2
brugt på a = T og b = 2*pi.
Indtast præcis følgende på grafregneren;
9.81*(1/(2*pi))^2
så skulle du få det korrekte resultat.
//Singularity
a^2 / b^2 = (a/b)^2
brugt på a = T og b = 2*pi.
Indtast præcis følgende på grafregneren;
9.81*(1/(2*pi))^2
så skulle du få det korrekte resultat.
//Singularity
Skriv et svar til: En tricky ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
