Matematik

Differentiering

15. marts 2010 af MisSluis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan i alverden differenterer man f(x)=(x-1)^2+2     ???


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. marts 2010 af papas (Slettet)

2*(x-1)*(x-1)'+0 = 2*(x-1)


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. marts 2010 af apollinaris (Slettet)

f'(x) = 2(x-1)

eftersom a · xa-1 er den afledte til xa .


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2010 af NejTilSvampe

 #2 - sårn kan du ikke sige, for det er en sammensat funktion, du er heldig med at resultatet er det samme i det her tilfælde, men det er ikke den generelle forklaring. Hvad ville du gøre hvis der stod (2x-1)^2 ?

2(2x-1) ? det er forkert, så du kan se at din forklaring ikke er den generelle.

svaret til ((2x-1)^2)' = 2*2(2x-1) = 4(2x-1) = 8x-4


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. marts 2010 af FreddyBoy (Slettet)

differentiation af sammensat funktion:

"ydre af den indre differentieret ganget den indre differentieret"


Svar #5
15. marts 2010 af MisSluis (Slettet)

så er jeg med. Men hvad betyder #4 ????


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.