Matematik

Hjælp til Matopgave!

15. marts 2010 af clemens224 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved
f (x) = e^2x -  3x .


a) Bestem f '(x) , og undersøg, om der findes en tangent til grafen for f med
hældningskoefficienten -1 .

Kan godt finde ud af at differentiere den: f'(x)=2e^2x - 3

Men kan ikke finde ud af hvordan jeg finder ud af om der findes en tangent til grafen for f.

Håber der er nogen der kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2010 af kieslich (Slettet)

undersøg om f '(x) = -1 har en løsning.


Svar #2
15. marts 2010 af clemens224 (Slettet)

okay tak, men kan du forklare lidt hvorfor ? så jeg kan forstå det til en anden gang


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2010 af kieslich (Slettet)

Er tangentens røringspunkt (x0, f(x0) ) er tangentens hældningskoefficient f '(x0).  Så skal der findes en tangent med hældningskoefficient -1 skal der altså eksistere et x0 således at f '(x0) = -1. 


Skriv et svar til: Hjælp til Matopgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.