Matematik

Kvadratsætninger

16. marts 2010 af emilieface (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej, jeg kunne godt bruge noget hjælp til en opgave med kvadrtsætninger.

Opgaven lyder: I en rektangel er længden (3x+2)cm og bredden er (3x-2)cm.

a) Skriv en algebraisk udtryk for rektanglets omkreds.

b) Skriv et algebraisk udtryk for rektanglets areal.

c) Beregn omkreds og areal når x=6 og når x=12.

Jeg vil bare vide, hvordan jeg skal regne det ud. Håber i kan hjælpe. 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Omkreds = 2*(længde+bredde)

Areal = længde*bredde

Indsæt nu dine udtryk for længde og bredde og reducer dem.


Svar #2
16. marts 2010 af emilieface (Slettet)

 Tak :)


Skriv et svar til: Kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.