Matematik

hjælp

16. marts 2010 af Skønnetøs (Slettet)

Hej.

Hvordan finder jeg ud af kuglens radius?

og der ligger 64 kugler i en æske.

æskens rumfang er 4096cm3


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis æsken er en terning, er dens side (4096cm3)1/3 = 16 cm.

Vi formoder at kuglerne er pakket tæt, så der ligger 641/3 = 4 kugler langs hver side. Det er 8 kugleradier langs en side, så kuglens radius må være 16cm/8 = 2 cm.


Svar #2
16. marts 2010 af Skønnetøs (Slettet)

er det, så også det samme man skal gøre, hvis der er 27 kugler i en æske?


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.