Matematik

2 spørgsmål

16. marts 2010 af Tef159 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Sidder med to lidt forskellige opgaver.

1) Ligningerne f(x)=g(x).

f(x)=1/x       g(x)=x+2.

Hvis jeg ikke husker helt forkert, så er det noget med at sige: 1/x=x+2? (ved at svaret giver -1 +- √2, men hvordan?)

2) Funktionen f er givet ved f(x)=b·xa. Bestem tallet a og b, når det oplyses a f(1)=11, og at f(x) falder med 7%, når x vokser med 5%. Kender godt svaret, men igen, hvordan gør jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2010 af mathon

                           1/x = x+2  og  x≠0

multiplicer med x på begge sider


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2010 af NejTilSvampe

ganske korrekt du sætter ligningerne lig hinanden og løser for x:

1/x = x+2

gang med x på begge sider:

1 = x^2 + 2x

så løser du den andengradsligning og du får forhåbentligt det rigtige svar.

2) du har to lignigner med to ubekendte.

 11 = b*x^a

(1-0,07)*11 = b*((1+0,05)x)^a


Svar #3
17. marts 2010 af Tef159 (Slettet)

Hvis jeg må have lov til at være lidt besværlig; om jeg så kunne få dig til at lave hele udregningen, da jeg stadig er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal gøre? :)


Skriv et svar til: 2 spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.