Matematik

andengradsligning

16. marts 2010 af studentstx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej folkens :)

Har et lille problem med en opgave, håber nogen kan hjælpe:

En legeplads af form som et rektangel har et areal på 200 m2, og desuden er den 3 meter længere end den er bred. Find længde og bredde med 10 cm´s nøjagtighed.
Stilles op som en andengradsligning.
 

Please help meee ;)
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2010 af PeterValberg

Hvis du kalder bredden for x, så er længden x+3 og da arealet er 200 kan følgende ligning opstilles:

A = b × l
200 = x(x+3)
200 = x2 +3x
x2 + 3x - 200 = 0

Løses for x, så har du bredden (den negative længde skal du ikke bruge, da længdemål ikke er negative)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
16. marts 2010 af studentstx (Slettet)

Mange tak :D


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.