Matematik

Ligning for tangenten

17. marts 2010 af jansørensen (Slettet)

Hjælp !!

En cirkel har ligningen:

 x^2 + 2x + y^2 - 4y = 0

og det oplyses at punktet P(1,1) ligger på cirklen

Bestem en ligning for tangenten til cirklen i punktet P.

Jeg har selv omskrevet cirklens ligning til:

x^2 + 2x + y^2 - 4y = 0 <=>

(x+2)^2 + (y-4)^2 = 20

[Det er rigtigt ikke ??]

Men så går jeg helt død i det..


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2010 af mathon

    (x+1)2 + (y-2)2 = 5


Svar #2
17. marts 2010 af jansørensen (Slettet)

Hey .

Hvordan kan det være at (x+1)^2 + (y-2)^2 = 5 er den rigtige ligning ? - det kan jeg ikke lige se ..


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2010 af mathon

                                            (x+1)2 + (y-2)2 = 5

cirkeltangent i (xo,yo)
har ligningen
                                            (xo+1)(x+1) + (yo-2)(y-2) = 5
det vil i (1,1)
sige
                                            (1+1)(x+1) + (1-2)(y-2) = 5


Svar #4
17. marts 2010 af jansørensen (Slettet)

takker (:


Skriv et svar til: Ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.