Matematik

grundmængde

17. marts 2010 af kalle09 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej.. er der en der har tid til at hjælpe mig med af finde grundmængden? har f.eks en ligning der lyder sådan her
 

80              12         13 

-------  =    ------      ------

10x-5        x+3       2x-1

kan det passe at det er G=R (½)  eller er det helt forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2010 af mathon

fik du svar på i
#2
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=819086


Svar #2
17. marts 2010 af kalle09 (Slettet)

ja det gjorde jeg... mangler bar lige det med grundmængde nu?


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. marts 2010 af mathon

grundmængden
                      G = R \ {-3,½}


Svar #4
17. marts 2010 af kalle09 (Slettet)

og det er fordi at hvis man sætter -3 ind på x plads i den miderste så bliver det til nul i nævneren? og det må det ikke.. er det rigtig ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 - De tre brøker er ikke defineret, hvor nævnerne er 0. Det indtræffer for to af brøkerne for x = 1/2, og for den tredje brøk for x = -3, derfor skal de to tal udelukkes fra definitionsmængden for udtrykkene.


Skriv et svar til: grundmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.