Matematik

Stamfunktion(vektorfelt)

17. marts 2010 af kronquist (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Har lidt problemer med en opgave, så håber jeg kan få lidt hjælp:).

Jeg skal undersøge om nedenstående vektorfelt har en stamfunktion eller ej. Jeg skal finde en stamfunktion, hvis der e en.

a)

f(x,y) = (x3 - 3xy2, -3x2y + y3)    for (x,y) tilhøre R2

b)

k(x,y,z) = (x + z, -y - z , x-y)   for (x,y,z) tilhøre R3

Hvordan starter jeg ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2010 af mathon

a)
       Fx(x,y) = ((1/4)x4 - (3/2)x2y2 + k; -x3y + xy3 + k)

       Fy(x,y) = (x3y - xy3 + k; -(3/2)x2y2 + (1/4)y4 + k)


Svar #2
17. marts 2010 af kronquist (Slettet)

Det ser enkelt nok ud. Men hvad hvis der ikke eksistere en, hvad gælder så?

Tak for hjælp:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2010 af lukasjensen1 (Slettet)

Løsningen virker ikke korrekt. Er der nogen, som kender svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2010 af lukasjensen1 (Slettet)

Never mind. Jeg har fundet ud af det. Opgaven kan i øvrigt løses af potential funktionen i Maple.


Skriv et svar til: Stamfunktion(vektorfelt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.