Matematik

Hælding og ligning

17. marts 2010 af Skristinet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved at g0f(x) = -2+3x+1-6 og f0g(x) = 3-2x-6+1

Jeg skal nu beregne hældnings koefficienten a.

hvad gør jeg ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hældningskoefficienten for hvad?


Svar #2
17. marts 2010 af Skristinet (Slettet)

opgaven hedder;

idet f(x) =ax+b og g(x) = cx+d, skal du angive forskrifter for (f0g)(x) og (gof)(x). Benyt dette til at bestemme hældningskoefficienterne for (f0g)(X) og (gof)(x) når
1. f(x) = 3x+1 og g(x) = -2x-6

jeg har fundet g0f = -2+3x+1-6 og f0g = 3-2x-6+1
 


Brugbart svar (3)

Svar #3
17. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, så har du jo allerede hældningskoefficienterne for fog og gof, da de jo er koefficienterne til x i de to udtryk.

Men dine udtryk for fog(x) og gof(x) er ikke korrekte. Du skal beregne

f(g(x)) og g(f(x)) . Således

f(g(x)) = 3(-2x-6) + 1 = -6x -18 + 1 = -6x - 17.

Prøv nu selv at udregne g(f(x))


Skriv et svar til: Hælding og ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.