Matematik

monotoni

17. marts 2010 af Milll (Slettet)

hej allesammen, hvorn kommer jeg videre med den nedenstående opg

f(x)= 4√x-(1/2)x^2

bestem monotoniforhold

f'(x) = 2/√2 - x

f'(x)=0

x = √2

hvad gør jeg nu?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2010 af 42earth2 (Slettet)

Så finder du f'(x) af en x-værdi mindre end √2  --> Hvis denne er negativ, er grafen aftagende i x-intervallet indtil √2. Hvis denne er positiv, er grafen stigende i intervallet.

Og du finder f'(x) for en x-værdi større end √2 --> og vurderer på samme måde monotoniforholdende.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2010 af mathon

     f '(x) = (2/√(x)) - x        x≥0


Svar #3
17. marts 2010 af Milll (Slettet)

rigtig nok mathon, men nu kan jeg ikke solve f'(x)=0.. lommeregneren  siger false


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2010 af mathon

solve(2/√(x)-x=0,x)      output: x = 22/3 = 3√(4) ≈ 1,5874


Svar #5
17. marts 2010 af Milll (Slettet)

hvordan finder jeg andre værdier?


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. marts 2010 af mathon

...der er ikke andre at finde


Svar #7
17. marts 2010 af Milll (Slettet)

hvad mener du, hvordan skal jeg så lave monotoni linjen?


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. marts 2010 af mathon

monotoniforhold:
     for 0≤x<1,5874 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
     for x>1,5874 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende


 


Svar #9
17. marts 2010 af Milll (Slettet)

ej mathon hvordan vil du tegne det som monotonilinje??? har fuldstændig glemt alt om dt


Brugbart svar (1)

Svar #10
18. marts 2010 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=820728


Skriv et svar til: monotoni

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.