Kemi

Koncentrationaf OH^- i Ca(OH)_2

18. marts 2010 af kraknos (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej hvordan finder jeg den aktuelle koncentration af OH- i  0,0200 M Ca(OH)2

Og hvordan finder jeg så pH værdien her for?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2010 af mathon

                                                    Ca(OH)2 (s) <---> Ca(OH)2 (aq) <---> Ca2+ (aq)  +  2OH- (aq) 
aktuelle koncentrationer i mol/L:                                   s                      s                  2s
 

                                                        [Ca2+]·[OH- ]2 = Ko = 3,1·10-5 M3

                                                           s·(2s)2 = Ko

                                                           4s3 = Ko

                                                           s = (Ko/4)1/3 = ((3,1·10-5 M3 )/4)1/3 ≈ 0,02 M

i en mættet opløsning af Ca(OH)2 er [OH- ] = 2s = 2·0,02 M = 0,04 M

 opgaveteksten giver        
                                               [OH- ] = 2·(0,0200 M) = 0,04 M

som viser, at opløsningen er mættet

                                   pOH = -log[OH-] = -log(0,04) = 1,4

ved 25ºC
                                   pH = 14 - pOH = 14 - 1,4 = 12,6
 


Skriv et svar til: Koncentrationaf OH^- i Ca(OH)_2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.