Matematik

Potensfunktioner hjælp

18. marts 2010 af ZIDAN10 (Slettet)

 Hej jeg kan ikke finde ud af denne opgave. Er der nogle der kan hjælpe mig med det??:)

Opgaven lyder sådan: En funktion er givet ved  f(x) = b·xa.  Bestem tallene a og b, når det oplyses, at  f(1) = 12, og at f(x) falder med 7%, når x vokser med 4%.

</o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2010 af Woodfarmer (Slettet)

Du skal starte med at bestemme a ved hjælp af de procenter du har fået - prøv at kigge din formler igennem og se om du ikke kan finde nogen, der kan klare det ;)

Derefter kan du finde b, da du allerede har fået tildelt en x og en y værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2010 af Woodfarmer (Slettet)

Forresten med procenter - husk at tænk dem som fremskrivningsfaktorer


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2010 af miinnaxd (Slettet)

 Jeg tror du skal bruge formlen

1+Ry=(1+Rx)a

1+(-0,07)=(1+0.04)a

Og så kan du 'solve' a.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2010 af NejTilSvampe

 elsker hvordan "solve" er blevet integreret i det danske gymnasiesprog :P


Skriv et svar til: Potensfunktioner hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.