Matematik

en ligningen

18. marts 2010 af kim,samsoon (Slettet)

x^2-x-6=0

hvordan løser jeg denne ligning uden hjælpe midler


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er en 2.-gradsligning. Brug den sædvanlige formel. Find diskriminanten (den er positiv her) og indsæt i formlen for rødderne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2010 af notpozitive (Slettet)

det giver x=-2 eller x=3


Svar #3
18. marts 2010 af kim,samsoon (Slettet)

d=b^2-4ac

1^2-4*1*-6=

1-(4-6)=

 1-(-2)= 3

er den færdige


Svar #4
18. marts 2010 af kim,samsoon (Slettet)

hvordan fik du til -2


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis 2.-gradsligningen har formen

ax2 + bx + c = 0, er diskriminanten

d = b2 - 4ac . Hvis d > 0 er der to reelle rødder

x = (-b±√d)/(2a)

I din ligning er a = 1, b = -1, og c = -6, så d = 25, og dermed

x = (1±5)/2 ⇒ x = 3 eller x = -2


Svar #6
18. marts 2010 af kim,samsoon (Slettet)

mange tak mange tak mange tak

tak tak tak tak (*,*)


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2010 af Mimical (Slettet)

Man kan også faktorere ligningen:

x2-x-6=0 ⇔ (x+2)(x-3)=0

Heraf kan rødderne direkte aflæses:

x=-2 ∨ x=3


Svar #8
19. marts 2010 af kim,samsoon (Slettet)

jeg forstod den ikke altså hvordan kom du til (x+2) og (x-3) og hvordan fik du til x=-2 og x=3


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. marts 2010 af Mimical (Slettet)

Prøv at læse mit notat om 2. grads polynomier (Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk)


Skriv et svar til: en ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.