Fysik

Frekvens og udbredelseshastighed

19. marts 2010 af hohodyret (Slettet) - Niveau: B-niveau

books.google.dk/books

Nogle der kan forklare mig opg. 10.2.1

Hvordan regner jeg frekvens og udbredelseshastighed?

Jeg har fundet ud af at:

A = 0,5

Bølgelængde = 3

P = 3s
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2010 af Muddiboy (Slettet)

Bølgelængde = 3m, Amplitude = 0,5 Der går 5 sek til hver svigningen, altså frekvensen = 1/5 s^-1 eller 1/5 Hz

Udbredelseshastighed = bølgelængden/Amplitude = 3m/5s = 0,6 m/s hvis jeg altså har aflæst rigtigt. Synes at det er lidt småt


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. marts 2010 af Majlund (Slettet)

Der er en fejl i din formel for udbredelseshastigheden.. Svaret er dog rigtigt nok.. Hastigheden er givet ved

v=λ*f

hvor v er udbredelseshastigheden, λ er bølgelængden og f er frekvensen..


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. marts 2010 af mathon

       λ = (3 m)

       T = (5 s)

       f = 1/T = ((1/5) s-1) = (0,2 s-1)

       v = λ·f = (3 m)·(0,2 1/s) = 0,6 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2010 af Muddiboy (Slettet)

Ja det er rigtigt, jeg ment svingnings tiden da denne er givet ved:

T=1/f


Skriv et svar til: Frekvens og udbredelseshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.