Kemi

pH-udregning

20. marts 2010 af bolani (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!  nogen der kan hjælpe med det her regnestykke.

Hvad er pH i en opløsning indeholdene 90 ml. deminiraliseret vand og 10 ml. 0,100 M CH3COOH?

OG

Til opløsningen tilsættes nu 0,5 ml. 0,1 M NaOH.

Hvad bliver pH ?

taaaak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2010 af Silahm (Slettet)

Kaldes denne kemiske forbindelse ikke for noget bestemt?


Svar #2
20. marts 2010 af bolani (Slettet)

hvad skulle det kunne hjælpe :) ?

jeg ved bare at jeg har en opl. med 90 ml demi. vand og 10 ml. 0,1 M syre.

- hertil tilsættes 5 ml. 0,1 M base.

- hvad bliver ny pH

(det er vist et puffersystem der er tale om)


Svar #3
20. marts 2010 af bolani (Slettet)

hvad skulle det kunne hjælpe :) ?

jeg ved bare at jeg har en opl. med 90 ml demi. vand og 10 ml. 0,1 M syre.

- hertil tilsættes 5 ml. 0,1 M base.

- hvad bliver ny pH

(det er vist et puffersystem der er tale om)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2010 af Silahm (Slettet)

Nårh ok :) Men jeg kan desværre ikke hjælpe dig, hvis jeg ikke ved hvad denne kemiske forbindelse er? ;(


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. marts 2010 af mathon

volumen 10-dobles
hvorfor fortyndingsfaktoren er 0,1

      c2 = 0,1·c1 = 0,1·(0,100 M) = 0,010 M

      pH = (1/2)·(pKs - log(c2)) = (1/2)·(4,76 - log(10-2)) = (1/2)·(4,76 + 2) = (1/2)·6,76 = 3,38

tilsætning af NaOH:   
   formel reststofmængde af CH3COOH = (0,100 L)·(0,0100 mol/L) - (0,0005 L)·(0,100 mol/L) =
                                                                                                                                   0,00095 mol
   dannelse af CH3COO- = (0,0005 L)·(0,100 mol/L) = 0,00005 mol

                    pH = pKs + log(nb/ns) = 4,76 + log(0,00005/0,00095) = 3,48


Svar #6
22. marts 2010 af bolani (Slettet)

Vildt!

Tak!


Skriv et svar til: pH-udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.