Matematik

Skæring med førsteakse?

20. marts 2010 af barrrr (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Hvordan kan man bestemme en parabels skæring med 1.aksen når ligningen er givet?

og hvordan kan man gøre nogen form for rede for at en parabel og ligning skærer hinanden i to punkter.. (både ligning for parablen og lignigen er selvfølgelig givet)

tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2010 af peter lind

Lad parablens ligning være y =p(x) . Skæringen med x aksen finder du ved at løse  ligningen p(x) = 0. Lad y=l(x) være linjens ligning. Punkterne hvor parablen og linjen skærer hinanden kan findes ved at løse ligningen p(x) = l(x). Hvis denne ligning har 2 løsninger, skærer de hinanden i 2 punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2010 af Isomorphician

Hvordan kan man bestemme en parabels skæring med 1.aksen når ligningen er givet?

Ved at løse f(x) = 0.

hvordan kan man gøre nogen form for rede for at en parabel og ligning skærer hinanden i to punkter?

Ved at sætte de to funktioner lig hinanden: f(x) = g(x)


Skriv et svar til: Skæring med førsteakse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.