Matematik

angiv de x-værdier, for hvilke tangenterne til de to grafer er parallelle

20. marts 2010 af missunknow (Slettet)

Funktionerne f og g, hvis grafer ses på figuren, er i [0,2π[ og er bestem ved

f(x)=x+sinx og g(x)=x+cosx.

Angiv de x-værdier, for hvilke tangenterne til de to grafer er parallelle.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2010 af peter lind

løs ligningen f'(x) = g'(x)


Svar #2
20. marts 2010 af missunknow (Slettet)

jeg har fundet f'(x) og g'(x).. men jeg ved ikke hvad jeg skal goere bagefter ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2010 af peter lind

Sæt dem lig hinanden. Det giver en ligning som du må løse.


Svar #4
20. marts 2010 af missunknow (Slettet)

x + cosx  = 1 - sinx

jeg kan ikke se hvordan jeg kan loese denne ligning ?


Svar #5
20. marts 2010 af missunknow (Slettet)

tryk fejl !

1 + cos = 1 - sin

= -1 = tan


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2010 af peter lind

#5 bortset fra at du har droppe variablen er det korrekt. Hvis du ikke kan se det med det samme kan du slå det op på din lommeregner. Husk lige at tangens funktionen er periodisk med perioden π


Svar #7
20. marts 2010 af missunknow (Slettet)

variablen? hvordan ville du goere ?

og hvad er det naeste stridt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. marts 2010 af peter lind

Du har tan(x) = -1. Det kan du slå op på din lommeregner. Jeg kender ikke din. På min gør man det ved at taste 1, tasten +/-, tasten inv, tasten tan og resultatet står der.


Svar #9
20. marts 2010 af missunknow (Slettet)

okaay.. er jeg saa faerdig med opgaven nu?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. marts 2010 af peter lind

Ja, bortset fra at du skal være opmærksom på at tangens funktionen er periodisk med perioden π, så der er flere løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. marts 2010 af mathon

i overensstemmelse
med
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=821927


Skriv et svar til: angiv de x-værdier, for hvilke tangenterne til de to grafer er parallelle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.