Matematik

Hvad er vm(f) og dm(f) i denne vedhæftede opg.?

21. marts 2010 af mindick (Slettet)

jeg ved ikke hvad vm(f) og dm(f) er i denne opgave, hvis der er nogen der kan hjælp, så skriv lige.

På forhånd tak

 Ps. jeg har vedhæftet opgaven.

Vedhæftet fil: Dok2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

jeg tro ikke, der er nogen, der svarer på docx-filer


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2010 af mstouby (Slettet)

 Definitionsmængden Dm(f) kan man her tænke på, som alle de mulige x-værdier, som kan bruges i funktionen. På grafen ser det ud til at der ikke er nogen begrænsning. Uanset hvor man er på x-aksen, så kan man nemlig gå lige op og møde grafen. Så Dm(f) ser ud til at være de reelle tal - R.

Værdimængden Vm(f) kan man tænke på som de y-værdier, der er mulige. Her ser det anderledes ud. Uanset hvilken x-værdi man vælger, så er det fx. ikke muligt at få y = 1/4. På grafen ser det ud til at de eneste y-værdier, der bliver antaget er -1 og 1, så i dette tilfælde har vi altså Vm(f) = {-1,1}.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2010 af PeterValberg

Jeg vil da gerne svare på docx-filer :-)

det er en såkaldt "sign" funktion, du har med at gøre, f(x) = sign(x) hvorom der gælder, at:

sign(x) = 1 når x > 0
sign(x) = 0 når x = 0
sign(x) = -1 når x < 0

Du kan eventuelt i et program som Geogebra prøve at tegne grafen for denne funktion, - der i Geogebra hedder sgn(x)

læs eventuelt mere her: en.wikipedia.org/wiki/Sign_function

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hvad er vm(f) og dm(f) i denne vedhæftede opg.?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.