Matematik

løsning for ligninger? (simple)

21. marts 2010 af ebae (Slettet) - Niveau: 9. klasse

kan nogen fortælle mig, hvordan jeg skal løse de her lininger:

a) 3x + 4 = 5x - 2

b) 12x - 3 = 7x + 17

c) 1/2x + 10 = 2x - 5

d) 1,5x - 11 = x - 1

please hjælp. Jeg er dårlig til mat. (især ligninger)

det ville være skønt hvis i kunne gøre det nemt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2010 af mathon

   mere et spørgsmål om at gøre det rigtigt uanset om det kaldes nemt eller ej

             1)    saml x'erne på den ene side og tallene på den modsatte side af lighedstegnet
             2)   divider med koefficienten til x på begge sider

eksempel:

a)          3x + 4 = 5x - 2                         træk x fra på begge sider
             3x - 3x + 4 = 5x - 3x - 2
             4 = 2x - 2                                 læg 2 til på begge sider
             4 + 2 = 2x - 2 + 2
             6 = 2x                                      divider med 2 på begge sider
             6/2 = (2x)/2
             3 = x


 


Svar #2
21. marts 2010 af ebae (Slettet)

mange tak, det var en stor hjælp.


Skriv et svar til: løsning for ligninger? (simple)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.