Kemi

Ølbrygning

21. marts 2010 af Peterhansen92 (Slettet)


Hvad skal man bruge til ølbrygning?

 Der har jeg svaret  vandhanevand, hummel, byg og gær ?  er det korrekt ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2010 af Casper1988 (Slettet)

Ville nok bruge ordet malt i stedet for byg. Ofte er malt dog spiret byg, men andre kornsorter bruges også.


Svar #2
21. marts 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

tak,
sås har jeg et spørgsmål som lyder:

hvilken rolle spiller de forskellige ingredienser for brygprocessen ?
hvad kan jeg sige der?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. marts 2010 af Casper1988 (Slettet)

Malten er spiret korn. Når malten begynder at spire dannes der nogle enzymer, som kan "klippe" stivelsen i kornet til maltose, som er sukkermolekyle, som kan optages af gæren.
Udover at vandet er den største ingrediens i øllet er det også en nødvendig ingrediens. Når stivelsen nedbrydes til maltose sker det ved hydrolyse, hvilket kræver vand. Nedbrydelsen af stivelsen sker normalt ved ca. 65C.
Humlen tilsættes under urtekogningen dens formål er at tilføre bittersmagsstoffer til øllet. Derudover virker humle konserverende.
Gæren bruges til at omdanne maltose til ethanol.
Derudover bør det nævnes at alle ingredienserne bidraget til smagen. Der findes forskellige malttyper nogle har stort sukkerindhold andre har meget farve og smag. Humle har forskellige mænger alphasyre, som giver forskellig bitterhed. Derudover findes der mange sorter med hver deres kararistika. Gæren danner udover ethanol forskellige olier og estere, som har forskellig smag. Vandet indeholder forskellige ioner med videre der kan have indflydelse på smag.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2010 af Casper1988 (Slettet)

Forresten tjek evt. http://www.crc.dk/flab/beerprod.htm


Skriv et svar til: Ølbrygning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.