Matematik

Hjælp til ubestemte integrale

21. marts 2010 af fissankp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej skal bestemme to ubestemte intergraler. Det giver en smule problemer da det er lang tid siden jeg har gjort det uden hjælpemidler håber der er nogen som kan hjælpe.

∫(x5+2)dx og ∫(3x2ex^3+1)dx

Håber i kan hjælp regner med det har noget med substituion at gøre men er ret fortabt.


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt i den første at ∫xn dx = 1/(n+1) xn+1 + k .

I den anden, benyt, at d/dx(x3+1) = 3x2 , så man kan substituere t = x3+1 , dt = 3x2 dx , og det er da reduceret til at finde ∫et dt


Svar #2
21. marts 2010 af fissankp (Slettet)

Det er lidt noget lort kan ikke helt gennemskue det sidste og har aldrig rigtig kunne det måske du kan give en smule mere hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det andet integral har formen

J = ∫f(t(x)) t'(x) dx , hvor her f(x) = ex og t(x) = x3+1 , og t'(x) = 3x2 . Så kan vi skrive, idet t(x) er monoton,

J = ∫f(t(x)) (dt/dx) dx = ∫f(t) dt


Skriv et svar til: Hjælp til ubestemte integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.