Matematik

lineær funktion

21. marts 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg har to punkter (1990, 46) og (1975, 70) hvordan bestemmer jeg en lineær funktions forskrift ud fra dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2010 af isabella12 (Slettet)

lineær forskrit: a*x+b

a = y2-y1

b = y1-a*x1


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2010 af Isomorphician

(y - y1)/(x - x1) = (y2 - y1)/(x2 - x1)

omskriv til y = ax + b


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2010 af isabella12 (Slettet)

# hov glemte at dividere, så der skal stå:

a = (y2 - y1)/(x2 - x1)


Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.