Kemi

w/w

21. marts 2010 af msn88 (Slettet)

hej

der står i min opg at:


2) Vis ved beregninger, hvor meget (mL) 36 w/w % HCl, der skal benyttes til fremstilling af:
a) 0,80 L 7,0 w/w % HCl
b) 4,0 L 0,60 M HCl
 

hvilken formel skal jeg bruge her, håber for svar


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 kom med et bud


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. marts 2010 af mathon

36 w/w % HCl har densiteten 1,18332 g/mL
7 w/w % HCl har densiteten 1,03425 g/mL

            a)   0,80 L 7,0 w/w % HCl har massen (0,80 L)·(1034,25 g/L) = 827,4 g
                  heraf er 0,07·(827,4 g) = 57,918 g rent HCl
                  som skal skaffes fra 36 w/w % HCl
                  dvs fra (57,918 g)/0,36 = 160,883 g 36 w/w % HCl
                  med rumfanget (160,883 g)/(1,18332 g/mL) = 136,0 mL
 


 


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. marts 2010 af mathon

b)
       36 w/w % HCl har
       koncentrationen
                     
                      c = 0,36·d/M = 0,36·(1183,32 g/L)/(36,465 g/mol) = 11,68 M
       
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. marts 2010 af mathon

hvoraf
                Vstam·cstam = V·c

                Vstam = (c/cstam)·V

                Vstam = (0,60/11,68)·(4000 mL) ≈ 205,5 mL

.....................

stam = stamopløsning


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. januar 2011 af Gratian (Slettet)

 Syns ikke at dine beregninger giver så meget mening, når man ikke ved hvor du henter alle de tal fra


Skriv et svar til: w/w

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.