Kemi
kemi-opg
21. februar 2005 af
Miss88 (Slettet)
I en vandig opløsning af den formelle koncentration af NH3 lig med 0,100 M, og den formelle koncentration af NaOH er 0,200 M. 10,0 mL af opløsningen titreres nu med 0,100 M saltsyre. Man kan regne med, at NH3 ikke titreres, før alle OH- stammende fra NaOH er titreret.
Beregn aktuelle koncentrationer af hver af ionerne, Na+, OH-, H3O+, NH3, NH4+ og Cl- ved 25 grader celcius, når der er tilsat følgende mængder 0,100 M HCl:
a)5,0 mL
b)10,0 mL
c)20,0 mL
d)25,0 mL
e)30,0 mL
f)35,0 mL
Beregn aktuelle koncentrationer af hver af ionerne, Na+, OH-, H3O+, NH3, NH4+ og Cl- ved 25 grader celcius, når der er tilsat følgende mængder 0,100 M HCl:
a)5,0 mL
b)10,0 mL
c)20,0 mL
d)25,0 mL
e)30,0 mL
f)35,0 mL
Svar #1
21. februar 2005 af frodo (Slettet)
Det var da noget af et slavarbejde!
Men find ud af hvor stor enm stofmængde der er af OH- og NH3 fra start, og benyt da:
n(OH-)=n(start)-n(HCl)
n(Na+)=konstant
n(NH3)=n(start)-(n(HCl)-n(OH-, start)
og så videre..
Det stammer blot fra protolyserne af NH3 med H3O+ og OH- med H3O+
Men find ud af hvor stor enm stofmængde der er af OH- og NH3 fra start, og benyt da:
n(OH-)=n(start)-n(HCl)
n(Na+)=konstant
n(NH3)=n(start)-(n(HCl)-n(OH-, start)
og så videre..
Det stammer blot fra protolyserne af NH3 med H3O+ og OH- med H3O+
Skriv et svar til: kemi-opg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
