Matematik

Tangentens røringspunkt.

21. marts 2010 af Julie11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har to grafer :

f(x)=x^2-x+3 og g(x)=-x^2-5x-7

Tangenten for grafen f i røringspunktet (1;f(1)) er også tangent til grafen for g.

Jeg har fundet frem til at røringspunktet for f er (1,3), og at tangentens ligning er y=x+2

Men jeg skal finde tangentens røringspunkt med grafen g.

Problemet er at jeg ikke kan huske formlen, og kan ikke engang tegne g ind på min graf lommeregner.

Hjælp! Hvordan gør jeg ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. marts 2010 af MN-P (Slettet)

g(x)=-x^2-5x-7

y=x+2           to ligninger med 2 ubekendte

x+2=-x²-5x-7

-x²-6x-9=0

x²+6x+9=(x+3)²=0

x+3=0 

x=-3             indsætter i y=x+2

y=-3+2=-1

røringspunkt (x,y)=(-3,-1)


Svar #2
22. marts 2010 af Julie11 (Slettet)

Tusind tak =)


Skriv et svar til: Tangentens røringspunkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.