Matematik

En funktion er givet,

22. marts 2010 af Clarks (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=1/4x^4-2x^3+4x^2+3

a) Løs ligningen f af mærke=0

Så går jeg udfra at man skal diferencere den, og bagefter sætte o ind på xets plads?

4*1/4x-2*3x+4*2x

f af mærke(x)= x^3-6x^2-8x

?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Nej. Det man gør er at differentiere funktion og derefter løse f'(x)=0.

Det hedder by the way ikke "f mærke" når man skriver - det hedder f'(x) eller den afledede funktion.

God solskinsdag.

Karam


Svar #2
22. marts 2010 af Clarks (Slettet)

Nej. Det man gør er at differentiere funktion og derefter løse f'(x)=0.

Som vil se, hvordan ud, i praksis?

Er det ikke det jeg gør egentlig.

Ja ved det, men computeren gad ikke at lave tegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Jo. Det er bare et apostroftegn. Det gider alle computere.

Jeg vil ikke vise dig hvordan det ser ud i praksis, fordi det er din opgave at lave dit skolearbejde, men jeg vil glædeligt hjælpe dig med alle de små skridt.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 - Du foreslog at beregne f'(0); men som JKaram har fortalt dig, skal du løse ligningen f'(x) = 0


Svar #5
22. marts 2010 af Clarks (Slettet)

x^3-6x^2-8x=0

Eller?


Svar #6
22. marts 2010 af Clarks (Slettet)

Jeg har ingen interesse i at aflevere noget, jeg ikke selv forstår.

Men har brug for et gangbart eks, eller noget mere hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6 - Jeg ved ikke, hvor du får -8x fra. Den afledede er

f'(x) = x3 - 6x2 + 8x .

Løs ligningen f'(x) = 0 ved at bruge nulreglen.


Skriv et svar til: En funktion er givet,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.