Matematik

Prikprodukt

22. marts 2010 af fissankp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej har to vektor jeg skal bestemme t så de to vektor er ortogonale og parallelle. hmm. ved godt at vektor A*B=0 betyder de er ortogonale dog giver det problemer med hvordan men skal gøre det

Vektor A=t+1;2t     Vektor B =3;4

håber der en en som lige kan hjælpe for et total underligt resultat.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2010 af mathon

      a = [t+1;2t]   b = [3;4]

      a·b = [t+1;2t]•[3;4] = (t+1)·3 + 2t·4 = 0

      3t + 3 + 8t = 0

      11t = -3

      t = -(3/11)


Svar #2
22. marts 2010 af fissankp (Slettet)

Mange tak også det jeg var nået frem til kunne bare ikke lige finde ud af at gange inde i en parates flot ;)

men hvis to vektor er parallelle skal de jo være det samme derfor må t = 2 i sidste opgave ? så er vektor a nemlig = vektor B??


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2010 af mathon

parallellitet:

   determinanten (som er vanskelig at skrive her)
   som ender med

     (t+1)·4 - 2t·3 = 0

     4t+4 - 6t = 0

     -2t + 4 = 0
 
      t = 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2010 af Exupery (Slettet)

Laplaces determinant

kan med lidt teknisk snilde sagtens skrives her.

Men beregningen er der jo intet at sige det.


Skriv et svar til: Prikprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.