Matematik

f (x) = b * a^x Eksponentiel funktion

22. marts 2010 af Ristedorte (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har lidt svært ved at finde a i denne opgave:

Opgave 3


Når lys trænger ned gennem vandet i en sø, aftager lysintensiteten. Lysintensiteten y er bestemt ved: y = 200 * a^x hvor x er vanddybten målt i meter. For en bestemt sø gælder, at lysintensiteten er 32 i 5,0 meters dybde.

Hvordan finder man a når hverken har T2 eller punkter at gå ud fra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2010 af mathon

    y = 200·ax

    32 = 200·a5

    0,16 = a5

    a = 0,161/5 = 0,693145
dvs
    y = 200·0,693145x


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2010 af Deokie1722 (Slettet)

a er 32 og x er 5,0 også indsætter du i formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2010 af Deokie1722 (Slettet)

okay trækker mit tilbage hehe


Svar #4
22. marts 2010 af Ristedorte (Slettet)

mange tak :)


Skriv et svar til: f (x) = b * a^x Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.