Matematik
lidt hjælp til bevis
21. februar 2005 af
xyz (Slettet)
hejsa jeg er igang med at skrive matematikrapport om sandsynlighedsregning. jeg skal udlede en formel, som jeg gerne vil have lidt hjælp til nogle forklaringer undervejs.
Sætning: Antallet af kombinationer med r elementer fra en mængde n elementer er:
K(n,r)=n!/r!(n-r)!
# rækkefølger = n*(n-1)(n-2)...(n-(r-1))
jeg mangler et par forklaringer om, hvordan jeg kommer til at skrive antal rækkefølger..?
# gentagelser af hver delmængde = r!
K(n,r)= (n(n-1)(n-2)...(n-(n-1)))/r!
den inderste parantes hæves, (r-1)
K(n,r)=(n(n-1)(n-2)...(n-r+1))/r!
der forlænges med (n-r) i tælleren
K(n,r)=(n(n-1)(n-2)...(n-1)...1)/r!(n-r)!
for at der i tælleren skal stå n! forlænges parantesen indtil vi får 1 i tælleren
K(n,r)=n!/r!(n-r)!
Sætning: Antallet af kombinationer med r elementer fra en mængde n elementer er:
K(n,r)=n!/r!(n-r)!
# rækkefølger = n*(n-1)(n-2)...(n-(r-1))
jeg mangler et par forklaringer om, hvordan jeg kommer til at skrive antal rækkefølger..?
# gentagelser af hver delmængde = r!
K(n,r)= (n(n-1)(n-2)...(n-(n-1)))/r!
den inderste parantes hæves, (r-1)
K(n,r)=(n(n-1)(n-2)...(n-r+1))/r!
der forlænges med (n-r) i tælleren
K(n,r)=(n(n-1)(n-2)...(n-1)...1)/r!(n-r)!
for at der i tælleren skal stå n! forlænges parantesen indtil vi får 1 i tælleren
K(n,r)=n!/r!(n-r)!
Skriv et svar til: lidt hjælp til bevis
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
