Matematik

Faktorisere et polynomium

24. marts 2010 af Nennaz (Slettet)

Hvad vil det sige at faktorisere et polynomium og giv eksempler på dette.

tusind tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af keg (Slettet)

finde rødder i polynomiet feks. 1,2 og 3 så skriver man dem o psåledes:

x minus den ene rod gange x minus den anden rod osv

(x-1)(x-2)(x-3)


Svar #2
24. marts 2010 af Nennaz (Slettet)

jeg forstår det ikke helt? kan du give nogle eksempler?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2010 af keg (Slettet)

hvis du nu finder tre rødder i et polynomium, lad os sige

x=1 og x=2 og x=3 dette er rødderne som du har fundet

så hedder reglen når man skal faktorisere et polynomium:

x minus den første rod(1) gange x minus den anden rod(2) gange x minus den tredie rod(3)

 eller skrevet matematisk:

(x-1)(x-2)(x-3)


Skriv et svar til: Faktorisere et polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.